Dennis Wor Sliedrechter van de week!


Sinds zaterdag 1 april heeft Budocentrum Sliedrecht haar deuren in het voormalige pand van de Bleyburghschool aan de Maaslaan in het baggerdorp officieel geopend. In het sportcentrum vinden Budokai Wor, sportschool Tromp, Tara Ravenna Training en de Budo Worldshop hun nieuwe onderkomen. Dennis Wor van Budokai Wor geniet van het nieuwe avontuur: “Samenwerken is versterken.”

Door: Jelle den Toom

SLIEDRECHT – “In de vechtsportwereld is samenwerken eigenlijk heel lastig. Je hebt er veel kapiteins op kleine schepen en dit nieuwe centrum kun je zien als een groot schip met veel bemanning. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, maar plezier staat voorop”, aldus Dennis. Glimlachend loopt de 23-jarige Sliedrechter door zijn nieuwe onderkomen.

“Eind maart wordt in de hoofdzaal de mat geplaatst en op zondag 26 maart is de eerste seminar van jiu jitsu. Daarbij zal ook het hoofd van de bond, net als op 1 april, aanwezig zijn”, legt Dennis. “Ik had nooit verwacht dat Budokai Wor zo groot zou worden. Mijn oude leraar ben ik erg dankbaar voor alle lessen die hij heeft meegegeven. Daardoor heb ik nu zelf mijn vleugels kunnen spreiden en een eigen sportschool op kunnen zetten. Dat ik nu onderdeel uitmaak van een centrum maakt mij erg trots.”

Dennis begon op jonge leeftijd met kickboksen en stapte na een aantal jaren over naar kyokushin karate. “Bij die sport gaat het erom dat je de bewegingen goed uitvoert.” Dennis draagt de titel sensei binnen het karate en heeft de derde dan. Ook is hij zichzelf nog volop aan het ontwikkelen, ook binnen andere vechtsporten. Hij begint op korte termijn onder leiding van Wim Pieck aan zijn weg richting de zwarte band binnen yawara jiu jitsu. “Als je zelf traint en ook aan andere disciplines snuffelt, ontwikkel je jezelf. Stil staan is achteruit gaan.” In het Budocentrum Sliedrecht kunnen mensen terecht voor veel verschillende disciplines. Sportschool Tromp biedt judo, aiki-budo, grappling en wado karate. Tara Ravenna Training verzorgt personal trainingen. Budokai Wor biedt kyokushin karate, yawara jiu jitsu, muay thai, cardio boksen, mma en kickboksen. “Vanaf de meivakantie starten wij ook met g-budo, voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ik krijg dan hulp van mensen uit de gehandicaptenzorg. We kijken niet naar de beperking, maar naar wat iemand wel kan.”

Hoewel plezier erg belangrijk is, moeten de leden van Budokai Wor zich aan duidelijke regels houden. “Wij leren de traditionele Japanse discipline. We hanteren strakke regels en stellen duidelijke kaders. Daarmee willen wij het publiek aantrekken, dat wij wensen. Respect staat op nummer één. Wij zijn er voor iedereen, voor recreanten en voor ambitieuze vechtsporters. Budokai Wor traint op maat.” Voor Dennis is het belangrijk dat het sportcentrum als een thuis voelt. “Iedereen kan een sportschoolhouder zijn, maar niet iedereen kan er een club van maken. Je moet hier lekker kunnen sporten, maar na afloop ook samen een kopje koffie kunnen drinken en na kunnen praten over de sport.” Een stukje thuiskomen zit voor Dennis ook in het feit dat zijn broer Ronald ook leraar is bij Budokai Wor. “Ronald is een steunpilaar in de sportschool.” Hoewel Dennis fysiek en mentaal veel aan kan, kan hij niet zonder de steun van zijn thuisfront. “Ik ben getrouwd met Elisabeth en we zijn sinds negen maanden de trotse ouders van een tweeling. Zonder haar had ik het niet gekund. Elisabeth is een heel goede moeder voor huize Wor.” Als het aan Dennis ligt treden zijn kinderen in zijn voetsporen. “Stiekem hoop ik natuurlijk dat ze ook een vechtsport gaan doen, maar ik weet niet hoe mama daarover denkt”, zegt hij lachend.

Basis

“De Japanse cultuur is voor ons de basis, maar ik ben zelf nog nooit in Japan geweest. Ik wil er binnen drie jaar een keer zijn geweest. Daar hebben ze oog voor elkaar en zijn ze gastvrij. Europa is wat dat betreft een stuk egoïstischer.”